Minder hoge vergoeding NCNP bureaus

01 november 2023

Minder hoge vergoeding voor ‘no cure no pay-bureaus’ bij bezwaar WOZ-waarde

De Tweede Kamer wil paal en perk stellen aan het uitbetaald krijgen van de hoge proceskosten door ‘no cure no pay-bureaus’. Deze vergoeding ontvangen bureaus van gemeenten als zij namens een inwoner een WOZ-bezwaar indienen en dit bezwaar wordt toegekend.

Vergoedingen
Eind oktober is het wetsvoorstel 'Wet herwaardering proceskostenvergoedingen WOZ en bpm' aangenomen door de Tweede Kamer. Dit betekent dat 'no cure no pay-bureaus' minder hoge vergoedingen ontvangen wanneer zij bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking. 

Belastingaanslagen 2023

24 januari 2023

De aanslagen gemeentelijke belastingen 2023 worden met dagtekening 25 februari verzonden. U ontvangt de aanslag enkele dagen daarvoor in uw Berichtenbox van MijnOverheid of per post in uw brievenbus.

Heeft u vragen over de aanslag of klopt er iets niet?

Heeft u vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen of klopt er iets niet? Kijk dan bij de veel gestelde vragen op de website of neem contact met ons op. U vindt onze contactgegevens op uw aanslag of via onze contactpagina op de website.

Waarschuwing phishing mail of SMS

06 oktober 2022

Waarschuwing voor phishing via e-mail of SMS

Er blijken frauduleuze e-mails en SMS-berichten in omloop te zijn waarin namens een incassobureau wordt verzocht een aanslag gemeentelijke belastingen te betalen. Deze e-mails en SMS-berichten zijn niet door of namens Cocensus verzonden. Wij sturen nooit betalingsverzoeken via e-mail of SMS.

Heeft u een e-mail of SMS-bericht ontvangen die u niet vertrouwt? Klik dan niet op links in de e-mail en neem contact met ons op via 023-5563400.

WOZ-waarde te hoog? Maak dan gratis bezwaar bij Cocensus

03 januari 2022

Bent u het niets eens met uw WOZ-waarde? Neem dan contact met ons op.

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde? Neem telefonisch contact op met het KCC. Wij plannen dan een belafspraak met u in met een van onze taxateurs. De taxateur kijkt samen met u naar de WOZ-waarde. Als blijkt dat die niet juist is, dan wordt het direct aangepast. Hierdoor is officieel bezwaar maken niet eens meer nodig.

Liever toch bezwaar maken?

U kunt via het digitale loket bezwaar eenvoudig binnen enkele klikken bezwaar indienen. Of maak gebruik van het meegestuurde reactieformulier. U kunt hiervoor uiteraard ook een brief sturen.

Belastingaanslagen 2021

19 februari 2021

Informatie over de belastingaanslagen 2021 in relatie tot de coronacrisis, de toeslagenaffaire en de waardebepaling woningen

Postbezorging PostNL niet altijd op orde

18 februari 2021

Wij ontvangen soms het signaal, dat de door u verstuurde post weer bij u retour komt.

Bereikbaarheid Cocensus in verband met het coronavirus

16 maart 2020

De landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben ook invloed op de dienstverlening door Cocensus.

Betalen van gemeentelijke belastingen

22 december 2019

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen betaalt door middel van een eigen (digitale) bankoverschrijving zonder daarbij het betalingskenmerk van de aanslag (4x4 cijfers) te vermelden, dan kan dit leiden tot problemen bij de verwerking.